duminică, 15 septembrie 2013

Aeroportul Leonardo da Vinci – Fiumicino din Roma

Aeroportul Leonardo da Vinci din Roma cunoscut sub numele de aeroportul Fiumicino din Roma este cel mai mare aeroport din Italia cu un trafic de peste 37 milioane de pasageri anual. Aeroportul este situate la aproximativ 35 km de centrul istoric al orasului Roma.
Aeroportul serveste ca hub principal pentru Alitalia, cea mai mare companiei aeriana din Italia. Pe baza statisticilor realizate acest aeroport este in top 10 aeroporturi din lume, mai exact ocupa pozitia 6.
Aeroportul este denumit dupa numele lui Leonardo da Vinci, cel care a proiectat primul aparat de zbor din lume. Aeroportul ocupa o suprafata de aproximativ 15 km patrati.
Aeroportul a fost deschis official in 15 Ianuarie 1961, cu doua piste, inlocuind mai micul aeroport Ciampino care ramane deschis pentru zboruri interne si zboruri de tip charter,
Dupa cum am spus acest aeroport este amplasat la aproximativ 35 km de Roma si este deservit de o autostrada cu 6 benzi si numeroase taxiuri si autobuze. Aeroportul Fiumicino are si o gara numita Gara Fiumicino care face legatura prin trenul expres Leonardo cu gara Termini in numai 30 minute.

Daca vreti sa cumparati bilete de avion pentru Roma va recomandam sa achizitionati aceste bilete online prin VOLA unde veti gasi garantat cele mai bune preturi din Romania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu