duminică, 22 septembrie 2013

Aeroportul Ciampino din Roma

Aeroportul Ciampino este situat in zona de sud-est a capitalei Italiei, la o distanta de 12 km de centrul orasului Roma chiar langa soseaua de centura a celei mai mai circulate autostrazi din Italia.
Aeroportul Ciampino a fost inaugurat in anul 1916 si este unul dintre cele mai vechi aeroporturi din lume aflat inca in functiune. Acesta a fost pana in anul 1960 principalul aeroport din Roma avand un trafic mediu anual de 2 milioane de pasageri. Dupa deschiderea aeroportului Leonardo Da Vinci, aeroportul Ciampino a fost utilizat doar pentru zboruri de tip charter si transporturi de marfa.
Dupa decenii de stagnare a traficului aerian pe acest aeroport, aparitia curselor de tip low-cost a dus la o adevarata explozie a numarului de pasageri care trec annual prin acest aeroport. Astfel in 2007 s-a inregistrat un trafic de 5,4 milioane pasageri.
Traficul aerian a crescut atat de mult pe aeroportul Ciampino in ultima perioada incat Ministerul Transporturilor din Italia se gandeste la construirea unui al treilea aeroport care sa deserveasca capitala Italiei.
Companiile aeriene low-cost care opereaza pe aeroportul Ciampino sunt: Wizz Air, V Bird, Helvetic, Transavia Airlines, Sterling, Ryanair, easyJet, easyJet, Air Berlin, Hapag-Lloyd Express, Carpatair.

Daca doriti sa cumparati un bilet spre Roma sau dinspre Roma va recomandam sa-l cumparati online de pe site-ul Vola unde ve-ti gasi garantat cel mai mic pret. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu